Perfektní make-up jednou provždy

Jak poznáte, že jste našla ten správný make-up? Jednoduše. Když se podíváte do zrcadla, nevidíte nic jiného než dokonalou pleť. Jenže jak si z toho nepřeberného množství výrobků vybrat ten správný? A musíte za make-up utratit tisíce nebo stačí levnější přípravky?

Drahá versus levná kosmetika

Dražší kosmetika obsahuje obvykle kvalitnější pigmenty, které na tváři vydrží déle a vypadají lichotivěji. Oproti tomu levné přípravky mívají méně barviv v nižší kvalitě a nemají potřebnou trvanlivost, takže se může stát, že než dorazíte na důležitou schůzku nebo třeba rande, po dokonalém make-upu nebude ani památky. Správný a kvalitní make-up umí zakrýt nedostatky a vady pleti, umí vyrovnat její barevné tony a dokáže vzhled pleti celkově vylepšit víc než jakékoliv jiné líčidlo. Jestliže chcete mít dokonalou pleť, při nákupu make-upu byste neměla šetřit.

2 základní věci při výběru make-upu

Budete-li vybírat make-up, mějte na paměti dvě věci:
1.    Make-up musí odpovídat tónu vaší pleti, jedině tak budete působit přirozeně.
2.    Make-up by měl 100 % vyhovovat typu vaší pleti, jinak bude dělat neplechu.

Make-up pro suchou a normální pleť

zoom

Na suchou a normální pleť se nejlépe hodí krémové a tekuté make-upy, které mají skvělé krycí schopnosti a pleť nevysušují. Krémové make-upy jsou trochu těžší, ale umí zamaskovat i větší nedokonalosti na kráse a vypadají přirozeně. Při jejich nanášení je vhodné používat vlhkou houbičku, tím docílíte téměř průhledného povrchu. Krémové a tekuté make-upy svědčí starší pleti, protože bývají obohacené o omlazující látky, ale mohou je používat ženy všech věkových kategorií.

Omlazující účinky mívají také BB krémy s kyselinou hyaluronovou nebo CC krémy, které jsou lehké a přitom stále velice dobře kryjí. Výhodou těchto odlehčených variant je mimo jiné to, že mají dokonalý poměr upravených pigmentů a změkčovadel, takže suchou pleť zklidňují.

Make-up pro smíšenou pleť

Ženy a dívky se smíšenou pletí by měly používat tekutý make-up s hydratačními schopnostmi, s obsahem glycerinu a kyseliny hyaluronové. Pokud máte smíšenou pleť se sklony vytvářet nadbytečný maz v oblasti tzv. T-zóny, ujistěte se, že váš hydratační make-up obsahuje silikonové mikro částečky, které zajišťují zmatnění lesklých částí a pleť nevysušují.

Make-up pro teenagerky

Pro mladé dívky, které navíc často trápí akné, jsou nejlepším řešením tuhé nebo kompaktní pudry, které se používají buďto pro finální úpravu na zafixování make-upu nebo na mírné až střední zakrytí, tedy místo „klasického“ make-upu. Výhodou tuhých a kompaktních pudrů je, že neucpávají póry a zároveň umí vytvořit relativně silnou krycí vrstvu. Například sypký minerální prášek poskytuje střední až vysoké krytí, obsahuje vitamíny a minerály a tím pokožce prospívá.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?