První pomoc po probdělé noci

Ve dvaceti budete mít po probdělé noci kruhy pod očima. Ovšem jste-li o deset a více let starší, probudíte se ráno s mnohem horším výsledkem. Jak být druhý den krásná, i když vás ze spánku budí stres z práce, plačící dítě nebo jste to přetáhla na večírku?

V hlavní roli melatonin

Jestliže chcete mít zdravou pleť a vypadat svěže, choďte do postele před půlnocí a nevylézejte z ní dříve než v osm hodin ráno. Podle vědeckých výzkumů se mezi půlnocí a osmou hodinou ranní vylučuje do organismu velká dávka melatoninu, tzv. hormonu mládí a svěžesti. Jeho nedostatek způsobuje, že když nespíme vypadáme starší. Stejně tak je důležitá dechová frekvence a krevní tlak, který se při spánku snižuje, a díky čemuž se obnovují kožní buňky.

zoom

Kvůli nedostatku spánku stárneme

Šestihodinový spánek

O délce spánku se neustále spekuluje, nicméně podle většiny odborníků je důležité spát minimálně šest hodin denně. Pokud můžete, dopřejte si klidně i sedmi až osmihodinový spánek, přičemž nezapomínejte na okolní vlivy. Pozornost věnujte správné teplotě, kterou v noci snižte o cca 3 °C. V ložnici by mělo být 17 až 18 °C. Bude se vám mnohem lépe spát a navíc spánek v chladnější ložnici přispívá ke štíhlé postavě. Během spánku by měla být v místnosti absolutní tma.

Do postele vždy odlíčená

Ať už půjdete spát v normální čas nebo přijdete z večírku těsně nad ránem, vždy se důkladně odličte. Proč je odlíčení tak důležité? Neodlíčenou pleť netíží během noci pouze líčidla, ale také veškerá špína, prach a maz, jenž pokožka přes den vyprodukovala. Pokud se ráno nechcete probudit se zašedlou a vysušenou pletí, najděte si na odlíčení čas. Zvolit můžete například odličovací a čistící pleťovou vodu 2v1 Perfect od Dermacolu. Rychle, jednoduše a za pár korun odlíčíte tvář, oči a tonizuje pleť.

zoom Zvětšit

Maximální osvěžení pleti

Noční krémy a masky

Jakmile pleť odlíčíte, dopřejte jí výživu a regeneraci v podobě nočního krému. Zamezíte tím dehydrataci pleti a tvorbě vrásek. Za vyzkoušení stojí hluboce hydratační noční krém Arctic Aqua od Lumene, který pleť přes noc osvěžuje, hydratuje a vyživuje. Alespoň dvakrát týdně si najděte čas a aplikujte na očištěnou pleť masku. Doporučujeme inovativní gelovou masku Hyaluronic Performance Mask od Matis Paris.

Energie ve sklenici čisté vody

Nedostává se vám po probuzení energie? Vypijte na lačný žaludek sklenici vlažné až teplé vody s čerstvě vymačkaným citronem. Poté si dopřejte zdravou snídani. Každému vyhovuje něco jiného, ale ovocem nic nezkazíte. Přidat k němu můžete i netučný bílý jogurt a neslazený zelený čaj. K lepšímu probuzení pomáhají citrusové vůně (pomeranč, citron, grep). Dopřejte si koupel s citrusovým sprchovým krémem Weleda.

Ranní osvěžení pleti

Ihned po probuzení umyjte pleť studenou vodou, která jí dodá zdravou barvu a probudí ji k životu. Jestliže jste zvyklá používat ráno peeling, volte jemnější variantu. Jemný krémový peeling, který pleť čistí a zároveň i zklidňuje, nabízí Matis, Paris Youth Peeling. Vynikající na čištění pleti je sonický kartáček, jenž během pouhé minuty odstraní i hloubkové nečistoty pleti tak, že bude pokožka zářivější a lépe vstřebá další péči.

zoom Zvětšit

Po celý den vyživuje suchou pleť

Regenerační séra

Skvělou službu nejen po probdělé noci vám prokážou pleťová séra. Dokonalý elixír krásy Specialists Miracle Essence pro vaši pleť, který zajistí hydrataci, zpevnění a obnovu elasticity pokožky, si můžete objednat od značky Juvena. Luxusní regenerační a vyživující sérum Fibrogene má v nabídce značka Darphin. Cenově dostupnější BB sérum Bright Now Vitamin C+ má v nabídce značka Lumene, po němž je pleť okamžitě zářivější a jemnější na dotek.

Rozjasňující make-up

Na unavenou a zašedlou pleť používejte lehké make-upy nebo CC krémy. Přirozené rozjasnění, perfektní barevné sjednocení a skvělou ochranu proti předčasnému stárnutí pokožky zaručuje Optimize CC Cream značky Juvena s ochranným faktorem SPF 30. Z klasických make-upů doporučujeme vyzkoušet lanýžový hydratační make-up SPF15 Truffle Moisturizing od Dermacolu, který vyživuje, revitalizuje a stimuluje obnovu pleti, zabraňuje jejímu předčasnému stárnutí.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.