Trendy plavky 2013

Také už se těšíte na sluncem rozpálené pláže a přemýšlíte, jaké plavky si letos pořídíte? Zkuste bikiny v retro stylu, digitální potisky nebo stále populární plavky s průstřihy.

img

Retro styl, průstřihy, výrazné potisky - který trend si letos vyberete?

Retro styl 

zoom Zvětšit

Retro styl je hitem letošního léta.

Absolutním hitem v plavkové módě jsou letos plavky v retro stylu, pro který jsou charakteristické především kalhotky s výrazně vysokým pasem. Vintage plavky této sezóny se nesou ve znamení elegance á la Grace Kelly nebo pin-up sexy hvězd 50tých let, jako byly Marilyn Monroe či Jayne Mansfield. Plavky v retro stylu by měly podtrhovat ženské křivky a zvýrazňovat boky, úzký pas a prsa. Mezi potisky jasně vedou puntíky, kostky a květinové vzory.



Neladící spodek a vršek 

zoom Zvětšit

Buďte kreativní a kombinujte nekombinovatelné.

Nonšalance a nekonvenčnost není v plavkové módě až zas tak obvyklým jevem. Moderní kombinace odlišného vršku a spodku plavek působí jako svěží závan do téměř stojatých vod plážového oblečení. Tento trochu rebelský trend zároveň nabízí jedinečnost a nekonečné množství možností, kdy můžete bez obav mixovat zdánlivě neslučitelné kombinace různých materiálů, střihů, stylů, barev a potisků. Záleží čistě jen na vaší fantazii, jak si s tímto trendem pohrajete.



Výrazné potisky

zoom Zvětšit

S výraznými potisky vás nikdo nepřehlédne.

Vliv 90tých let na letošní módu se samozřejmě projevil i na plavkách, alespoň co se potisků týče. Neonové palmy, havajské květiny, západy slunce a obrázky zvířat a měst – to vše tuto sezónu zdobí bikiny i jednodílné plavky. Trendy jsou ale i abstraktní a geometrické vzory, výrazné zvířecí potisky a květinové vzory jak v drobném, tak i nápadně velkém provedení. Nepřehlédnutelným trendem v oblasti potisků je rovněž aztécký vzor. 



Volánky a třásně

zoom Zvětšit

Volánky a třásně opticky vytvarují žádoucí křivky.

Zdobení plavek roztomilými volánky a hippie třásněmi sice není moc praktické a poněkud prodlužuje dobu schnutí, ale na druhou stranu plavková móda už dávno není tolik o plavání, jako spíše o opalování a předvedení postavy na pláži či u bazénu. Volánky a třásně nabízejí výhodu především těm, kdo potřebují alespoň opticky vytvarovat postavu, dodat plnosti a zvýraznit ženské křivky.



Sexy průstřihy 

zoom Zvětšit

Průstřihy se stále drží mezi módními trendy.

Opakovaný vtip sice není vtipem, ale zdá se, že toto pořekadlo neplatí v případě plavek s průstřihy, které se drží na vrcholu módních trendů v plavkové módě již několik sezón. A tak se i letos můžeme v obchodech těšit na rafinovaně prostříhané plavky á la chytrá horákyně, které zezadu vypadají jako bikiny a zepředu nás překvapí, nebo spíše už nepřekvapí, že se vlastně jedná o jednodílné plavky.



zdroj foto: Topshop, Asos, Dorothy Perkins, New look



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?