Velké poprsí není vždy chloubou, znamená i zátěž. Ulevit může jeho zmenšení

Plný dekolt je obecně považován za přednost jeho majitelek. Vnímají ho tak ale zejména jen někteří muži a ženy, kterým příroda nadělila menší ňadra, nikoliv samy obdařené ženy. Velké poprsí pro ně totiž více než výhodu představuje fyzickou zátěž a stojí za řadou nepříjemností. Moderní plastická chirurgie si se zmenšením a modelací prsou ovšem dokáže hravě poradit.

Problémy, se kterými se ženy s obřími ňadry zhruba velikosti E a většími potýkají, si ostatní dokáží těžko představit. Jedná se o všední potíže s výběrem slušivého prádla i ostatního oblečení, v čemž mají podstatně menší výběr, dále komplikace s pohodlnou polohou během spánku, diskomfort při sportování, při dlouhém sezení v práci… Tím navíc nepříjemnosti spojené s abnormálně velkými ňadry nekončí.

img

Velká ňadra neznamenají vždy výhodu a chloubu.

Ženy s menším poprsím často žijí v domnění, že muži touží po bujném dekoltu. Pravdou však je, že zdaleka ne všichni. Muži, které extrémně velká prsa vyloženě odrazují, nejsou výjimkou. Od těch ostatních musejí prsaté ženy mnohdy snášet dotěrné pohledy. Zdánlivě lichotivé, ve skutečnosti spíše otravné. Nemluvě o nemístných narážkách a vtipech.

V neposlední řadě jde hlavně o zdravotní obtíže. Nadměrná prsa představují permanentní zátěž pro záda, která může vést ke spoustě dalších problémů, jako jsou mimo jiné bolesti hlavy a krční páteře. Kromě toho si tyto ženy jen těžko mohou udělat důkladné samovyšetření prsou pohmatem v rámci prevence rakoviny.

Menší ňadra, nové možnosti

Zatímco dámy s velikostí prsou nejčastěji A a B vyhledávají plastické chirurgy s přáním svá ňadra o číslo či dvě zvětšit a vyplnit pomocí silikonových implantátů nebo šetrněji za použití vlastního tuku, ženy s opačným problémem touží po úlevě od nadměrné zátěže, tedy po zmenšení ňader.

img

Zatímco většina žen navštěvuje plastické kliniky kvůli touze po větších ňadrech, jiné žádají opak.

Redukční mamaplastika zmenšuje velikost prsou a upravuje jejich tvar. Obnáší odstranění nadbytku kůže, prsní žlázy a její modelaci i zvednutí pokleslého prsního dvorce. Současné operační techniky zajišťují elegantní chirurgická řešení velmi šetrná k prsní žláze, která zachovávají maximální citlivost bradavek a minimalizují velikost pooperačních jizev,“ vysvětluje plastický chirurg Ján Pilka, zakladatel kliniky Aesthevita.

Po tomto zákroku jsou ňadra nejen menší, ale také pevnější a plnější, což ženě dodá nové sebevědomí a možnosti. Starého nelichotivého prádla se může nadobro zbavit a vyměnit ho za takové, o kterém si dříve nechávala jen zdát. Značnou úlevu pocítí také při běhu a dalších druzích sportu. Ani speciální prádlo totiž nedokáže nadměrné poprsí vždy dostatečně zpevnit.

Prsa na přání

Moderní plastická chirurgie umí (nejen) s poprsím zázraky. Nabízí řešení, ať už ženu trápí tvar, povislost, asymetrie, velikost prsou nebo třeba jen neestetické prsní dvorce. „Zmenšení prsních dvorců je možné kombinovat také s pozvednutím prsou či jejich doplněním implantáty,“ připomíná Pilka.

img

S výběrem správné velikosti a typu implantátu pomůže plastický chirurg.
Na snímku MUDr. Ján Pilka

Jednou operací tedy lze řešit více nedokonalostí najednou, díky čemuž se pacientka vyhne opakované anestézii a rekonvalescenci. Jakémukoliv zákroku předchází konzultace s plastických chirurgem, na které žena získá konkrétnější představu o své budoucí postavě.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?