Voňavá terapie

Dopřejte si hřejivou podzimní či zimní koupel s vonnými esencemi, sprchovými gely či voňavou koupelovou pěnou. Vyzkoušeli jsme v redakci produkty, které dokážou více, než jen lahodit nosu.

Vzácné voňavé esence

zoom Zvětšit

Okamžitá úleva při řadě problémů

Naprosto výjimečné jsou květové esence Bio Bachovky, obsahující esenciální látky získávané z přírodních silic produkovaných rostlinou. Dr. Edward Bach, který terapii objevil, vybral 38 druhů květů, které pomáhají pečovat o rovnováhu emočních a fyzických sil. Z těchto květů připravil výluhy, naředil je vodou a zakonzervoval alkohol. Věřil, že jeho elixíry pokryjí veškeré negativní emoce člověka, což může v současné době potvrdit mnoho těch, kteří terapii aplikují.

V čem je jsou tedy Bachovy květové esence tak výjimečné? Mají schopnost ovlivňovat tělesné funkce organismu a významně působit na psychiku a emoce. Vhodně zvolenou esencí, můžete docílit okamžité úlevy při řadě problémů, posílit imunitu a zabránit některým nemocem.

Český zázračný olej

Z českých značek jsme vyzkoušeli přírodní bio kosmetiku Saloos. Nadchli nás bio regenerační tělové oleje, které probudí unavenou pleť k životu, dodají jí energii, hydratují, regenerují, zvláčňují a chrání před škodlivými vlivy prostředí. Tělové a pleťové oleje mají příjemnou vůni, která podporuje kompletní uvolnění a navozuje okamžitý pocit pohody. Po použití se olej rychle vstřebává do pokožky, nezanechává pocit mastnoty a je vhodný pro všechny typy pleti.

Mezi další kvalitní české značky patří Nobilis Tilia, která nabízí například přírodní šampony či unikátní řadu Biofáze. Tato řada zahrnuje bioaktivní přírodní kosmetické přípravky pro enzymatickou regeneraci pleti (zlepšení akné, jizev, vrásek).

Koupelové pěny pro zlepšení nálady

Chladné měsíce svádí k tomu, abychom si napustili horkou vanu a příjemně si v ní odpočinuli. Aby byl požitek z koupele co nejintenzivnější, připravte si voňavou lázeň, která bude hýčkat nejen vaše tělo, ale i smysly. Kvalitní a zároveň cenově dostupné pěnové koupele nabízí značka Radox, u které si můžete vybrat z celkem 6 variant koupelových pěn. V redakci jsme vyzkoušeli pěnovou koupel Radox Feel Relaxed s levandulí a leknínem, která vás úžasně uvolní.

zoom Zvětšit

S bambuckým máslem a vůní zázvoru

Pánům doporučujeme pěnovou koupel Radox Muscle Therapy s černým pepřem a ženšenem. Povzbuzující kořeněná vůně černého pepře ženšenu dodává energii tělu i mysli. Pokud si dáte rádi do těla třeba v posilovně, voňavá koupel s Muscle Therapy povzbudí vaše svaly.

Voňavá mandarinka a vyživující bambucké máslo

Součástí voňavé terapie jsou sprchové gely, jejichž výběr nepodceňujte. Kvalitní sprchový gel nejen hezky voní, ale obsahuje také vyživující látky. Z běžně dostupných sprchových gelů patří k těm nejlepším inovovaná řada značky Dove, obsahující čisticí složky, technologii Nutrium Moisture™ a látky přispívající k obnově přirozené ochranné vrstvy pokožky. Vyzkoušejte sprchový gel Dove Go Fresh s vůní mandarinky a květu tiaré nebo Dove Bambucké máslo a vanilka.

Obdobné vůně nabízí také značka Radox. V nabídce má krémový sprchový gel s bambuckým máslem a vůní zázvoru či sprchový gel s vůní mandarinky a citronové trávy. Z luxusních sprchových gelů stojí za vyzkoušení La Prairie Cellular Energizing.

Voňavá terapie po koupeli

zoom Zvětšit

Inovativní technologie Cell-Moisturisers

Chcete, aby byl zážitek z voňavé terapie dokonalý? Dopřejte svému tělu jedinečný zážitek i poté, co opustíte horkou lázeň. Vyzkoušeli jsme zlatou řadu Dove, obsahující vzácný omega olej, který obnovuje ochrannou bariéru pokožky, zajišťuje její vyhlazení a zanechává ji sjednocenou, zářivou a hedvábně jemnou. Zvolili jsme tělový krém Goodness3, který s pokožkou provedl zázraky a navíc neuvěřitelně voní – snoubí se v něm hřejivé tóny vanilky s kokosem a nádechem pižma.

Před spaním můžete poškádlit své smysly éterickým olejem do aromalampy. Z esenciálních olejů se působením tepla postupně uvolňují molekuly vonné látky a šíří se vzduchem. Vůně silně stimuluje mozkové centrum, jenž ovlivňuje emoce a spouští příznivé a dlouhodobé hojivé procesy.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?