Zlaté překvapení od Marc Jacobs - černým brýlím odzvonilo

Žhnoucí slunce, vychlazený cider, vedle něj stará černá klasika - sluneční brýle, které ochutnaly procházku po Vídni i trochu slané vody Středozemního moře na Krétě.

Luxusně už rozhodně nevypadají. Poslední prosluněné dny mě přesvědčily, že si mé oči zaslouží zase něco nového a pěkného. A já samozřejmě taky. Hned, jakmile jsem se vrátila z báječného víkendu, naběhla jsem do nejbližší prodejny GrandOptical a usmyslela si, že tentokrát neodejdu s prázdnou a další, téměř letní víkend budu na svět koukat skrz nová, třeba růžová, ale rozhodně kvalitní UV skla.

Někdo může namítnout, že radost bych si udělala i v prodejně nějakého klasického módního řetězce, nebo třeba u vietnamských přátel v tržnici a ještě bych si pochvalovala, jak jsem ušetřila. A UV filtr tyhle levné brýle taky určitě nějaký mají. Ale už nejsem malá holka. Stejně jako nějakou dobu nekupuji jiné než kvalitní kožené boty, své pomalu stárnoucí pleti dopřávám trochu víc, než nabízejí krémy z drogerie, tak brýlím za dvě stovky již prostě nevěřím. A když nic jiného, v krámě s hadříky vám většinou s výběrem nikdo moc neporadí.

img

Marc Jacobs

Nevím, kde se to v člověku bere, ale instinktivně jsem zamířila k regálku se značkou, kterou mám prostě ráda - a sice Gucci. Ještě než ke mě stihla dojít obsluha, začala jsem zkoušet. Černou klasiku. Téměř kopii toho, co jsem v poslední době nosila. I když podvědomí mi stále říkalo, že by to chtělo změnu. Naštěstí se objevila sympatická slečna prodavačka. Chvíli jsme si o brýlích povídaly, kam je chci nosit, k jakému oblečení (vzhledem k tomu, že už nejsem nejmladší, potrpím si spíš na sportovně elegantní kousky), o tom, že i u dioptrických brýlí jsem nakonec šla do něčeho, co bych do sebe rozhodně neřekla - a stačila dobrá rada. Až jsem si uvědomila, že v ruce držím právě to, co vlastně zase až tak moc nechci. 

Takže znovu od začátku. Vyhnout se černé, vyhnout se pilotkám, které mi teda ale opravdu nesedí. Nabídka novinek všech možných značek v rámci konceptu Solaris GrandOptical je hodně velká. Pokud nemáte alespoň trochu jasno, co zhruba chcete, hrozí, že tu strávíte desítky minut, nebo klidně i hodinu - a to jenom zkoušením. Já jsem se nechala přemluvit a vyzkoušela i tvary a barvy, které zase až tak můj šálek kávy nejsou - tedy například brýle s rovnou horní obroučkou nebo retro cat eye. Vyzkoušela jsem několik značek a typů než jsme se konečně trefily. Přiznávám, že značka Marc Jacobs mě zpočátku vůbec nenapadla. Když jsem si brýle nasadila, měla jsem pocit, jako bych se v nich narodila - nikde mě nic netlačí, ať dělám, co dělám, na nose i za ušima perfektně sedí a nepadají. Na radu prodavačky jsem ještě začala mrkat a dělat všelijaké grimasy (měl to být úsměv), abychom ověřily, zda skutečně padnou. Dozvěděla jsem se například, že brýle by se neměly dotýkat lícních kostí. Vše bylo tak, jak má, takže i když jsem okoukla ještě pár dalších kousků, měla jsem vybráno. Zajímavé želvovinové brýle se zlatavými nožičkami Marc by Marc Jacobs jsou moje. 

img

Marc Jacobs

Odcházím spokojená a vybavená - kvalitním pouzdrem, hadříkem na čištění brýlí (šudlání čoček toaletním papírem brýlím opravdu moc neprospívá). Taky se nemusím bát, že budu zase na asfaltu hledat vypadlý šroubek a budu je opravovat pilníčkem na nehty, protože u kvalitních brýlí, které si koupíte v optice, se můžete spolehnout i na stoprocentní servis, včetně čištění. 

Svoje krásné nové brýle jsem hned nasadila. V metru mi došlo, že tady je asi nepotřebuju. Už se těším na další slunečný víkend. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.