4 potraviny, po kterých budete bez energie

Správná strava by vás měla nastartovat. Jenže co když se po jídle cítíte bez energie? Nesprávně zvolené potraviny mohou mít tlumící účinek, což má negativní vliv na fyzický i psychický výkon. Na které potraviny si dát pozor?

Tučné maso a omáčky

Tučné druhy masa, smetanové omáčky a k tomu houskový knedlík ? to je uspávadlo číslo jedna. Pokud si neplánujete dát po obědě šlofíka, raději se těmto pokrmům vyhýbejte a raději si naservírujte libové maso nebo třeba dobře připravené luštěniny. Pokud máte chuť na omáčku, udělejte si odlehčenou verzi, nepřehánějte to s množstvím a místo knedlíku dejte přednost vařené rýži, celozrnným těstovinám nebo si uvařte brambory.

Snídaňové cereálie

zoom

Vždyť snídaňové cereálie jsou zdravé! Pokud zvolíte správně, pak ano, ale jestli si vyberete průmyslově zpracované cereálie s hromadou přidaného cukru, za zdravé jídlo se to považovat nedá. A to platí o takřka jakékoliv vysoce průmyslově zpracované potravině. Mimo to kvůli vysokému obsahu cukru a často i tuku se po jejich konzumaci může dostavit únava. A to ze startu dne určitě nechcete.

Buchtičky se šodó

Patříte mezi milovníky sladkých jídel, jako jsou buchtičky s krémem, šišky s mlékem, cukrem a mákem nebo třeba sladké plněné knedlíky? Čas od času si je klidně dopřejte, ale pokud nechcete přibírat na váze a být bez energie, pochutnávejte si na nich spíše výjimečně. Podobně jako některé snídaňové cereálie obsahují tato jídla velké množství jednoduchých sacharidů, což může vést k únavě, ospalosti a celkové nevýkonnosti. Navíc vzhledem k tomu, že například buchtičky se šodó mají jen minimum bílkovin a vlákniny, brzy se po nich dostaví opět hlad.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?