Nejlepší bylinky pro krásnou pleť

Bylinky se již celá tisíciletí využívají nejen pro zdraví našeho těla, ale také pro zkrášlování. Poradíme vám, které jsou nejúčinnější a jak je používat.

Heřmánek

Díky svým přirozeným antizánětlivým schopnostem je heřmánek skvělým bojovníkem proti zarudnutí pleti, svědivosti a otékání. Pokud chcete zklidnit svou pleť podrážděnou od kosmetických přípravků nebo znečištěného prostředí, jednoduše si uvařte heřmánkový čaj a poté vychladlý sáček nebo odličovací tamponky namočené v heřmánkovém čaji přikládejte na problematické oblasti.

Skořice

Toto aromatické koření má mocné protizánětlivé vlastnosti, ale není příliš vhodné pro citlivou pokožku. Skořici však nemusíte přikládat přímo na pleť. Ochucení pokrmu skořicí je skvělou volbou z vícero důvodů. Pomáhá snižovat špatný cholesterol a podporuje oběh krve, což je velmi důležité pro krásu pleti. Skořice se také hojně využívá jako přísada do peelingových prostředků.

Máta peprná

Na rozdíl od skořice, která zahřívá a prokrvuje pokožku, máta má opačný účinek, což z ní dělá jednu z nejlepších bylinek pro zklidnění pleti. Díky obsahu mentolu, máta pomáhá zklidňovat podrážděnou a zanícenou pokožku a může ulevit i od bolesti způsobené popálením od slunce. Můžete použít mátový olejíček pro vytvoření domácích pleťových masek nebo si pořídit kosmetický přípravek s obsahem máty. Máta také pomáhá regulovat produkci mazu u mastné pleti.

Kmín

Možná by vás nenapadlo využívat voňavý kmín jinde než v kuchyni, ale věřte, že toto v české kuchyni hojně využívané koření vám může pomoci s kožními problémy jako jsou různé ekzémy a vyrážky. Olej z kmínových semínek má výborné antimikrobiální vlastnosti a je velmi bohatý na vitamín E, který je velmi důležitý pro udržení zdravé a mladistvé pleti.

Levandule

Tato voňavá a krásná bylinka patří mezi nejpoužívanější bylinky v kosmetickém průmyslu. Levandulový olejíček pomáhá zklidnit podrážděnou pleť a snižuje zarudnutí pokožky, jelikož levandule má protizánětlivé vlastnosti. Kosmetické přípravky s obsahem levandule jsou proto ideálním pomocníkem v boji s akné, ale pomohou také zklidnit pleť při kousnutí hmyzem.

Citronová tráva

Díky svým stahujícím schopnostem je citronová tráva hojně využívanou složkou v pleťové kosmetice. Citronová tráva pomáhá omezovat produkci mazu, minimalizovat póry a nabízí i přechodné zpevňující účinky na pleť. Opomenout nemůžeme ani antibakteriální a antiplísňové vlastnosti citronové trávy.



Komentáře

sarlotka1
Hezký článek, ale co třeba takový měsíček nebo konopí?
maliis
Svatá pravda ! jen teda než čaje v sáčkách, určitě doporučuji použít sypaný čaj a například u heřmánku použít ty zmiňované tamponky, namočené v čaji ... V čajech sáčkových je minimum bylinek, jsou to spíše takové zbytečky .. takže nemá takový účinek
sarkahrava
taktez souhlasim se vsim, co se v clanku pise akorat teda ja k tomu vsemu pouzivam velice rada jeste konopnou kosmetiku.... ted uz mam nejakou dobu Cannaderm a od nich radu Aknea dlouho bojuju s akne po celem tele a bohuzel nekdy jsou i bylinky na tohle kratke
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!