Ženy nepotřebují orgasmus

Je pro ženy orgasmus zbytečný? Podle nejrůznějších článků a dokonce i některých vědeckých průzkumů žena skutečně nepotřebuje prožívat orgasmus, aby se cítila ve vztahu šťastná. Cítíte to stejně?

img

Předstíráte orgasmus? Váš partner o tom nemá pravděpodobně ani ponětí

Spousta žen si milování se svým partnerem užívá bez toho, aby přitom dosáhla orgasmu. K uspokojení jim mnohdy stačí pouze fakt, že udělají radost svému partnerovi a mohou s ním sdílet pocit blízkosti. Názor, že pro ženy není orgasmus nejdůležitější, sdílí i jedna nejmenovaná psycholožka, podle které je sex pro ženy spíše ukazatelem toho, že jsou objektem zájmu. Nemusí si jim dokazovat výkon jako muži. „Navíc ženský orgasmus se odvíjí od technických dovedností partnera a momentálního rozpoložení,“ dodává uznávaná psycholožka působící v Praze.

zoom Zvětšit

Ženský orgasmus se odvíjí od momentálního rozpoložení

Co přesně myslí momentálním rozpoložením? Budete-li se během večera dohadovat o tom, kdo měl vynést odpadkový koš nebo umýt nádobí, pravděpodobně hodinu poté nebude následovat bouřlivý sex zakončený ještě bouřlivějším orgasmem. Nebo ano?

Orgasmus v dlouhodobém vztahu

Věci okolo vztahu a intimního života nelze zobecňovat, ale přesto velice často platí, že v dlouhodobých vztazích je pro muže mnohem důležitější orgasmus partnerky než jeho vlastní. Muž potřebuje vědět, že si jeho partnerka či manželka sex s ním užívá, a pak si ho je schopný užívat i muž.

Nicméně ne vždy je orgasmus skutečný, což spousta mužů neví, ba dokonce vůbec netuší, že by se mohlo jednat o předstíraný orgasmus. Vždyť se tolik snažili a mysleli hlavně na naše potěšení! Takže kolik z nás svůj orgasmus předstírá? 

Orgasmus u žen a mužů v procentech

Agentura STEM/MARK provedla nedávno pod odborným dohledem Sexuologického ústavu průzkum týkající se sexuálního života Čechů. Odpovídalo 805 mužů a 800 žen od 35 do 65 let věku. Průzkum se mimo jiné zabýval orgasmem mužů a žen, a vyplynulo z něj, že zhruba 80 % mužů nikdy orgasmus nepředstírá, zatímco 49 % žen přiznává, že občas orgasmus předstírají. Dalších 15 % žen předstírá orgasmus velice často. Téměř polovina mužů o tom nemá tušení a žije v iluzi, že žena je dokonale uspokojena. [1] Nutno podotknout, že oproti USA jsme na tom dobře. Američtí vědci uvádějí, že ve Spojených státech amerických předstírá orgasmus celých 72 % žen.

zoom Zvětšit

Ženy vede k předstírání orgasmu celá řada okolností

Proč ženy předstírají orgasmus

Ženy vede k předstírání orgasmu celá řada okolností. Například předstírají orgasmus z toho důvodu, aby uspokojily ego svého partnera a tím si ho snáze udržely. Jedná se vlastně o zištnou strategii směřující k udržení partnera a získání výhody v konkurenci případných sokyň, což potvrzují i psychologové. Zároveň se tím prokazuje, že ženský orgasmus je pro muže něco opravdu zásadního. Ale co pro samotné ženy?

Statistiky uvádějí, že asi 10 % žen, není schopných dosáhnout orgasmu. Příroda jim to zkrátka neumožnila. Ovšem zbývajících 90 % žen může orgasmus zažít (ať už s mužem nebo bez něj, vaginální, klitoridální či jiný) a osobně si myslím, že by byla škoda, pokud byste se jej vzdala. Orgasmus může vnést do vašeho života zcela něco nového, jedinečného a neuvěřitelně uvolňujícího. Nemyslíte, že za to přeci jen stojí?

[1] ČTK. Aktuálně.cz [online]. 18. 03. 2014, 12:36 [vid. 23. 03. 2014, 18:25]. Dostupný z: http://magazin.aktualne.cz/kuriozity/sexualni-zivot-cechu-velky-penis-i-predstirani-orgasmu/r~e420398cae9211e3a6490025900fea04/



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!