Jakou máte frekvenci sexu?

Představte si, že sedíte s kamarádkami v baru a některá z nich se vás na rovinu zeptá, jak často máte sex. Dokázala byste beze studu a popravdě odpovědět, nebo byste si pravdu trochu přikrášlila. Jaký k tomu máte důvod?

Přiznat veřejně, jak často se s partnerem milujeme nebo jak často masturbujeme, může být pro některé z nás nepředstavitelné. I když dobře víme, že na frekvenci sexu zase tolik nezáleží a tyto věci nejde zobecňovat, tak v podvědomí se může ozývat obava, jestli nejsme málo sexuálně výkonní. Otázkou ovšem je, podle jakého měřítka se sexuální výkonnost měří.

Frekvence sexu podle výzkumu

Před několika lety provedla jedna nejmenovaná společnost specializující se na prezervativy výzkum, ve kterém se ptala 130 respondentů z celkem 26 zemí světa, jak často mají se svým partnerem pohlavní styk, kolik času věnují předehře, mazlení či kolik času stráví masturbací.

Pokud respondenti odpovídali podle skutečnosti, pak z výzkumu vyplynulo, že máme průměrně 127 pohlavních styků ročně (na jihu Evropy 150, v Česku 107, tzn. dvakrát týdně čtvrt hodiny předehry nebo mazlení, čtvrt hodiny sexu = jedna hodina erotických radovánek týdně). Zajímavým zjištěním bylo, že mnohem více času trávíme masturbací než sexem s partnerem/partnerkou. Výzkum se nezabýval sledováním porna, což je docela škoda. Výsledek by byl možná překvapivý.

zoom

Osobní průzkum

Začalo to nevinně. S holkami jsme zašly na skleničku. Po chvilce povídání jsem utrousila pár vtípků o sexu, začaly jsme probírat anální sex a nakonec jsem se na rovinu zeptala, jak často se milují. I když jsou přátelé na mou otevřenost a přímost zvyklí, ve tvářích některých kamarádech jsem uviděla zděšení. Opravdu mám přiznat, jak často se svým partnerem spím? Opravdu!

Než zveřejním skóre, měla bych zmínit, že kamarádky, které jsem „zpovídala“, mají dlouhodobé vztahy. Samozřejmě uchovám jejich anonymitu, proto je budu označovat čísly. Osoba č. 1 žije s partnerem odděleně a sexu si užívá třikrát týdně. Když sdíleli s partnerem domácnost, měli sexu méně. Osoba č. 2 žije s partnerem rovněž odděleně, sex mají přibližně dvakrát týdně. Osoba č. 3 žila s partnerem dosud odděleně a milovali se jednou týdně. Osoba č. 4 žije s partnerem, se kterým se milují čtyřikrát až pětkrát týdně. Osoba č. 5 žije s partnerem, se kterým se milují jednou měsíčně.

Zamilovanost versus společná domácnost

Ve svém průzkumu nemám žádné čerstvě zamilované kamarádky, nicméně prošla jsme si tím asi každá. Jakmile úřadují hormony, je milování časté i několikrát denně. Po delší době, ve společné domácnosti, s příchodem dětí a kvůli dalším faktorům sexuální apetit některých z nás ochabuje. Ovšem najdou se i výjimky potvrzující pravidlo.

Velkou změnou v sexuálním životě partnerů bývá narození miminka. Neprozradím číslo osoby, které se to týká, ale jedna ze zpovídaným kamarádek je zrovna v očekávání, takže se těším, až spolu opět po nějaké době budeme probírat frekvenci sexu. Zajímá mě, jestli žena kvůli hladině prolaktinu  a dalších mateřských hormonů, skutečně nemá na sex ani pomyšlení. Jak se k tomu staví partner nebo jestli je to úplně jinak.

Prý tomu nejde zabránit

Sexy prádélky, vonné svíčky, erotická masáž... Nic z toho podle odborníků nezabírá. Pokles sexuálního zájmu v monogamním partnerství je prý nevyhnutelný a zcela normální. Já osobně tvrdím, že normálnost se přeceňuje, každopádně sexuologové si stojí za svým. Ve fázi zamilovanosti je naše tělo omámené hormony, díky kterým jsou všechny naše pocity i sexuální zážitky něčím zcela výjimečným.

Po roce až dvou letech opojení vyprchá, což bývá pro některé šok. V případě, že se nedokážete smířit s tím, že erotické napětí nebude stejné jako v počáteční fázi, pravděpodobně se váš vztah rozpadne. Poté si můžete najít nového partnera, ale po roce či dvou budete řešit stejný „problém“.

Nepropadejte depresi

Je pro vás informace výše frustrující? Nepropadejte depresi, pouze se smiřte s realitou. To, že nebude erotické napětí stejně intenzivní jako v začátcích vztahu neznamená, že nebudete mít sex vůbec nebo bude stát za nic. I když snížíte intenzitu milování, můžete zachovat kvalitu. Milujte se jednou měsíčně ale takovým způsobem, aby jste si to spolu užili naplno! Přesuňte se z vod kvantity do vod kvality. Osobně mi to zatím přijde jako utopie, ale věřím, že na tom něco bude.

Jestliže toužíte po dlouhodobém vztahu a nechcete čas od času odskakovat jinam, pokuste se společně sladit své sexuální potřeby. Najdete-li tu správnou míru, jak často byste chtěla se svým partnerem souložit, najdete štěstí. Hlavně se nenechte ovlivnit tím, co říkají druzí. Nevěnujte příliš velkou pozornost výzkumům, článkům (dokonce nemusíte věřit ani mně), odborným radám a dalším. Jakmile vám někdo řekne, že tohle je normální či průměrné, přestaňte ho jednoduše poslouchat, protože normální je pouze to, co za normální pokládáte vy sama.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?