Nůžky v rukou gaye

Některé ženy tvrdí, že gayové jsou nejlepší kadeřníci a cíleně je v kadeřnických salonech vyhledávají. Jak jste na tom vy? Taky si myslíte, že sexuální orientace kadeřníka je garancí dokonalého účesu?

Podle žen, které nedají dopustit na kadeřníky gaye, jsou prý homosexuálové mnohem více tvůrčí, odvážnější a k tomu všemu se dokážou lépe vcítit do jejich potřeb než heterosexuální kadeřník. S gayem se dá mnohem lépe mluvit, zná nejnovější trendy a nebojí se experimentovat. Výhodou kadeřníků gayů je také to, že se nepřizpůsobují představám o ženské kráse. To oceníte zejména tehdy, když přijdete ke kadeřníkovi s požadavkem, aby vás ostříhal na ježka. Heterosexuální kadeřník bude s největší pravděpodobně váhat a pokusí se vás přesvědčit o tom, že k ženě patří dlouhé vlasy. Gay vezme nůžky a posune vaší image na jinou úroveň.

Placebo efekt

Na druhou stranu nejde házet všechny do jednoho pytle. Názor, že všichni gayové jsou skvělí kadeřníci – lepší než heterosexuální kadeřníci – představuje spíše zažité klišé. Ve své podstatě se jedná o tzv. placebo efekt. Jedním z důvodů, proč si hodně lidí myslí, že jsou gayové lepší kadeřníci, je jejich schopnost chovat se teatrálně. Excentričtí gayové se o sobě nebojí tvrdit, že jsou nejlepší z nejlepších, jsou až příliš suverénní, chybí jim pokora. Toto chování nebývá u skutečně kvalitních lidí obvyklé, jelikož jim pokora nechybí. Takoví lidí si o sobě nemyslí, že jsou nejlepší, i když je to pravda.

Mimo to je v mnoha lidech zakořeněné klišé, že mužský kadeřník je s největší pravděpodobností gay. Přitom ve skutečnosti je kadeřníků gayů maximálně třetina. Nejvíce pravdivé je tvrzení, že mezi homosexuálními kadeřníky je jich hodně takových, kteří se nebojí experimentovat a vytvářet extravagantní účesy. V tomto ohledu jsou heterosexuální kadeřníci opatrnější.

zoom

Jsou gayové lepší kadeřníci?

Dokonalé uvolnění

Některé ženy vyhledávají kadeřníky gaye, protože mají pocit, že se u nich mohou dokonale uvolnit, nemusí si dávat pozor a snažit se být za každou cenu sexy. Kadeřník gay se na ženu nedivá jako na sexuální objekt, nemá s ní postranní úmysly. Pokud toužíte po neustálé pozornosti mužů, pravděpodobně vám bude více vyhovovat heterosexuální kadeřník.

Jiné je to z pohledu muže. Jestliže má jít muž ke kadeřníkovi, raději zvolí ženu nebo heterosexuála. Jednak je to z toho důvodu, že se domnívá, že by mu kadeřník gay vytvořil příliš „gay“ účes, a někteří muži jsou navíc vůči gayům natolik vyhraněni, že by jim nedělalo příjemně, že na ně sahá člověk stejného pohlaví, kterému by se mohli sexuálně líbit.

Muž versus žena

Dilema nepředstavuje pouze výběr mezi homosexuálním a heterosexuálním kadeřníkem. Ženy volí i mezi samotným pohlavím. Některé ženy si nedokážou představit, že by svěřily své vlasy do rukou jiné ženy – ve své podstatě sokyně. Jiné na tom nevidí nic špatného a naopak si s kadeřnicí skvěle popovídají, zjistí názor další ženy na své problémy, zkrátka se pobaví o věcech, které by s mužem (jakéhokoliv sexuálního zaměření) probírat nechtěly.

Názory na kadeřníky gaye, heterosexuální kadeřníky či kadeřnice se odlišují. Osobně si myslím, že na sexuální orientaci člověka ani na pohlaví nezáleží. Mnohem důležitější je, jestli člověk dělá svou práci skutečně precizně a cítím se v jeho přítomnosti příjemně. Do kadeřnictví chodím relaxovat, požaduji dokonalou péči pro své vlasy a chci odcházet s pocitem, že vypadám naprosto skvěle. Nezáleží na tom, díky komu všechno tohle dostanu. Souhlasíte?



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!