Pravda o francouzském šarmu

O Francouzkách se říká, že jsou dokonalé. Podle všeho netloustnou, vypadají vždy stoprocentně chic, mají neuvěřitelně pestrý milostný život a na rozdíl od jiných žen na celém světě umí stárnout. Jaká je pravda o francouzském šarmu?

Z nějakého důvodu mají Francouzky mezi ženami z celého světa výsadní postavení. I když mnoho z nás ve Francii nebylo ani na prodlouženém víkendu, myslíme si, že všechny Francouzky mají styl, jsou štíhlé a dokážou s lehkostí proplouvat životem. Závidíme Francouzkám jejich domnělou dokonalost nebo z nich dokonce máme mindráky. Nejvyšší čas podívat se těm „dokonalým ženám“ na zoubek.

Za štíhlostí se ukrývá disciplína

Francie je proslavená výbornými sýry, paštikami a jinými lahůdkami, kterým by měla spousta z nás  problém odolat. Francouzky mají v tomto ohledu jasno a s jídlem to nepřehánějí. Během oběda či večeře toho více namluví, než sní. V talíři se dloubou, ale do úst se jim toho příliš nedostane. V porovnání s Českem jsou francouzské porce o dost menší a minimálně polovinu jídla tvoří zelenina. Navíc Francouzi nejí mezi jídly. Většina Francouzek je přísně disciplinovaná. Během dne sní malou porci jídla na snídani, oběd, večeři, případně si dají během dne dvě malé svačinky. Nutno však podotknout, že zdaleka ne všechny Francouzky mají štíhlou postavu.

zoom Zvětšit

Francouzky jsou chic

Vrozený talent pro módu

Většina Francouzek se narodila s citem pro módu, takže dokážou vypadat chic v jakékoliv situaci. Nepotrpí si na extravagantní kousky, ale nikdy nejsou nudné. Drží se pravidla, že v jednoduchosti je krása a dávají si záležet na detailech, jakými jsou například doplňky. K jednoduchým jednobarevným šatům umí vybrat vhodný šperk, šátek či kabelku. Kouzlo jejich outfitu spočívá mimo jiné v tom, kde nakupují. I když je ve Francii velká spousta mezinárodních řetězců, upřednostňují před nimi malé butiky (boutique). Ve svém outfitu působí vždy sebevědomě a ví, jak zdůraznit své největší přednosti.

Milostný život jako z filmu

Milostný život Francouzek i Francouzů je zastřený tajemstvím. Říká se, že Francouzky mají milostný život plný vzrušení, ale ve skutečnosti jsou v této oblasti velmi diskrétní, takže lze jen velmi těžko posuzovat, co je pravda a co mýtus. V Česku jsou ženy mnohem sdílnější a nestydí se dát najevo své pocity. Jakmile mají Češky pocit, že jim tikají biologické hodiny a v dohlednu se nenachází žádný nápadník, začnou působit až příliš zoufale. Francouzky nedávají své obavy a pocity najevo. Raději mlží, čímž dodávají svému milostnému životu opar tajemnosti, i kdyby zrovna žádný milostný život neměly. 

Alkohol jen s mírou

Francouzky si dávají nejen pozor na množství zkonzumovaného jídla, ale také alkoholu. V pařížských ulicích nenarazíte na opilé Francouze. Pokud nějakého opilce potkáte, bude to buď turista nebo bezdomovec. Francouzi pijí alkohol v malých dávkách a v přesně určených časech. Pro Francouzku na večírku je sklenička šampaňského spíše módním doplňkem, jedna sklenička jí vydrží klidně celý večer. Vyhlášené francouzské víno si dopřávají nejčastěji k jídlu nebo jako aperitiv před jídlem. Občas můžete vidět Francouze popíjet pivo, které pijí ve třetinkách a velmi pomalu. Žízeň hasí čistou vodou.

zoom Zvětšit

Francouzky si umějí užívat života

Žádný den není všední

V Česku se většina z nás nemůže dočkat víkendu, ve Francii si lidé užívají každý den – i ten pracovní. Francouzky se umí zastavit a udělat si čas samy pro sebe. I když mají stejně jako Češky řadu povinností (připravit a odvést děti do školy apod.), najdou si alespoň chvilku na to, aby si daly kafé ve své oblíbené kavárně. O polední pauze odběhnout z kanceláře a dají si oběd s kamarádkou nebo kolegou. Nehoní se jako my, neobědvají v rychlosti před monitorem počítače nebo nevečeří před televizí u večerních zpráv. Dobře vědí, jak je důležité najít si na sebe čas, oddechnout si. Zkuste si stejně jako Francouzka zajít aspoň jednou za měsíc na masáž nebo kosmetiku.

Francouzky umí stárnout

Doneslo se k vám, že Francouzky jsou přitažlivé v jakémkoliv věku? Jak to dělají? Říká se, že to nepřehání s make-upem, ale investují zejména do kvalitních krémů a péče o pleť. Neholdují plastickým operacím, naopak sází na přirozenost. Francouzky umí být zdravě sebevědomé bez ohledu na svůj věk. Netrápí se pokaždé, když se blíží jejich narozeniny. Svému věku se snaží přizpůsobit svůj styl a v tom spočívá ono kouzlo, že Francouzky nestárnou. Některé Češky mají pocit, že s přibývajícím věkem a vráskami už o sebe nemusí dbát, nemusí se už nikomu líbit. Francouzky nad sebou hůl nelámou a zůstávají stále krásnými ženami.

Francouzský šarm

Už víte v čem spočívá francouzský šarm? Klíčem k půvabu po francouzsku je působit dojmem, že jde všechno samo. Nemyslete si, že za štíhlou postavou či dokonalým make-upem se neskrývá žádné úsilí. Francouzky pouze nemají ve zvyku stěžovat si a upozorňovat na své nedostatky. Stejně jako jakákoliv jiná žena na světě i Francouzky mají po odchodu z práce ještě hromadu povinností, ale nemají potřebu o tom komukoliv barvitě vyprávět, zvláště ne kolegům v práci. Francouzky často působí navenek jinak, než jaké jsou ve skutečnosti. Každá má svou image, které se drží. Přijde vám to falešné? Vždyť je za tyto vlastnosti obdivuje celý svět!



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!