Speciál o vlasech

Získejte vlasy podle svých představ! Zjistili jsme, co všechno musíte vědět o svých vlasech, aby byly dokonale krásné a zdravé.

Ze všeho nejdříve se podíváme na to, co vám bude slušet. Jestli vám účes sedne nebo ne, závisí především na tvaru obličeje.

zoom Zvětšit

Eva Longoria s účesem bob

Typologie účesů

  • Oválný obličej. Pokud máte oválný obličej a dáváte přednost krátkým sestřihům, můžete si dovolit prakticky cokoliv. Pro zjemnění doporučujeme šikmou ofinu. Dlouhé vlasy si nechávejte stříhat sestupně, díky tomu bude váš obličej vypadat plnější. Rovné dlouhé vlasy bez stupňovitého střihu budou působit fádně.
  • Hranatý obličej. Ženám s hranatým obličejem sluší účes bob (mikádo) a šikmá ofina. Střih bob vás omladí a osvěží. Jestl chcete mít dlouhé vlasy, vsaďte na vlny nebo hravý styling. Dlouhé vlnité vlasy uberou hranatému obličeji na tvrdosti. Naopak se vyvarujte účesu, kdy vlasy sahají až k bradě nebo ji dokonce zvýrazňují.
  • Srdcový obličej. Máte obličej ve tvaru srdíčka? Slušet vám bude účes bob se šikmo střiženou ofinou a vlasy zatočenými směrem ven. Ženy s dlouhými vlasy si mohou dovolit lehké lokny, které nenápadně ztlumí široké čelo a špičatou bradu. Nestahujte si vlasy dozadu, jinak upozorníte na nerovnováhu mezi čelem a bradou.
  • Kulatý obličej. Chcete-li potlačit kulatý tvar obličeje, zvolte asymetrický sestřih s objemem v zadní části hlavy. K prodloužení kulaté hlavy vám pomohou dlouhé vlasy, které doporučujeme stupňovitě sestříhat. K prodloužení kulatého obličeje jsou vhodné dlouhé visací náušnice. Ženám s kulatým obličejem nesluší kompaktní ofina ani objem v úrovni tváří.


Typologii účesu máme za sebou, nyní se dozvíte super vlasové vychytávky a řekneme si důležité informace o tom, jak získat vlasy snů.

Urychlete růst vlasů

Spoustu žen trápí rychlost růstu jejich vlasů, přitom ji lze do určité míry ovlivnit. Vlasy rostou přibližně 1,2 až 1,5 cm měsíčně, přičemž rozhodující je látková výměna, hormony a přísun živin. Podle výzkumů můžete růst vlasů urychlit doplňky stravy obsahující biotin nebo stopové prvky (např. zinek). K růstu vlasů přispívá mimo jiné také strava bohatá na bílkoviny a chudá na sacharidy. Něco navíc: Omezení příjmu sacharidů vám pomůže ke štíhlejší postavě.

Noční můra barvených vlasů: odrosty

Pokud vás trápí odrosty, ale ke kadeřnici se dostanete nejdříve za dva týdny, zkuste instantní barvy v tužce nebo ve formě krému. S těmito pomocníky můžete odrosty účinně zamaskovat až do dalšího umytí. Na trhu je celá řada odstínů, nanášení je snadné – obvykle se barva nanáší speciálním štětečkem. Krizové řešení nabízí i vaše kosmetická taštička. Už jste někdy zkoušela zamaskovat odrost řasenkou (hnědá řasenka pro tmavovlásky) nebo matnými očními stíny (béžové stíny pro blondýnky)?

Výběr vhodné barvy na vlasy

zoom Zvětšit

Dejte si záležet na výběru barvy

Chcete si doma obarvit vlasy, ale nejste si jistá, jakou barvu zvolit? Řiďte se barvou svého obočí. Přirozeně vypadají odstíny o dva až tři tóny světlejší nebo tmavší, než je vaše obočí. Pozornost věnujte také barvě pleti. Ke světlé pleti a očím se hodí nanejvýš středně hnědá barva, k porcelánové pleti s růžovým nádechem pasují popelavé odstíny, k olivové pleti doporučujeme zvolit teplé blond nebo hnědé odstíny.

Pravidelně si masírujte hlavu

Masáže hlavy pozitivně ovlivňují zdravý růst vlasů. Díky masážím je pokožka hlavy lépe prokrvená a zároveň se optimalizuje zásobování vlasových kořínků, což vede ke krásnějším vlasům. Masáž celé hlavy provádějte pomocí prstů, postupujte ze stran k temeni, od čela směrem k šíji. Stimulovat pokožku hlavy můžete i během rozčesávání. Kvalitní kartáč na vlasy, který zvládne rozčesat i velmi zacuchané vlasy, netrhá je a může se používat i na mokré vlasy (zejména na vlnité a kudrnaté) nabízí značka Tangle Teezer.

Náhlé vypadávání vlasů

Pokud vás trápí vypadávání vlasů během jara či na podzim, není na tom nic divného. V tomto období vlasy obecně vypadávají více než jindy. Ovšem jestli vás trápí vypadávání vlasů celoročně, něco je špatně. Příčinou vypadávání vlasů může být špatná činnost štítné žlázy, nedostatek železa, jednostranná dieta či hormonální změny. Jestli problém s vypadáváním vlasů trvá déle než čtyři týdny, vyhledejte lékaře. Praktický lékař vás pravděpodobně pošle ke kožnímu lékaři.

Návrat k přírodní barvě

Několik let si barvíte vlasy na blond, ale nyní jste se rozhodla vrátit ke své přírodní barvě vlasů? Ze všeho nejdříve si vlasy nabarvěte o odstín tmavší barvou, při dalším barvení zvolte o dva stupně tmavší odstín. Ke své původní barvě se vracejte postupně, neprovádějte razantní změny. Pokud si nechcete své vlasy zničit, vyhledejte pomoc kadeřníka. Profesionál dokáže určit, v jaké kondici vaše vlasy jsou a co ještě snesou.

zoom Zvětšit

Odstraňuje pocit svědění

Svědění vlasové pokožky

Svědění a zarudnutí vlasové pokožky není nic příjemného. Co je příčinou? Může se jednat o chemické podráždění nebo alergickou reakci. Abyste nepříjemnému svědění hlavy předešla, používejte kvalitní šampony bez agresivních konzervačních látek nebo vyzkoušejte speciální vlasové řady. Ke zklidnění a harmonizaci pokožky hlavy je ideální Lavera Sensitive šampon. K odstranění pocitu svědění doporučujeme používat Weleda rozmarýnové vlasové tonikum.

Rozlišujte kondicionér a masku

Kondicionéry vyhlazují vnější vrstvu vlasů, díky čemuž se vlasy lépe rozčesávají. Kondicionér můžete používat každý den, ale na rozdíl od masky neumí poškozené vlasy opravit ani o ně dlouhodobě nepečuje. K péči o vlasy slouží vlasové masky či kúry, které mají silnější koncentraci a používají se jednou až dvakrát týdně. U kondicionéru i masky je nutné dodržovat délku působení uvedenou výrobcem (neplatí, že čím déle tím lépe) a přípravek z vlasů důkladně smýt.

Pryč se žlutým nádechem

Proti žlutému nádechu, který se tvoří zejména na blond a šedivých vlasech, jsou účinné přípravky s modrými nebo fialovými pigmenty. Osvědčený je šampon Biosilk Color Therapy, který díky unikátnímu fialovému odstínu vlasy nejen čistí, ale především chrání jejich blond barvu před nežádoucími žlutými odstíny. Kombinace všech aktivních látek obsažených v šamponu Cool Blonde vytváří jedinečnou formuli, která poskytuje vlasům přirozenou ochranu během jejich mytí. Chrání studené odstíny blond vlasů a dodá jim zdravý vzhled, optimální péči a lesk.

Zastříhávejte konečky vlasů

zoom Zvětšit

Zaceluje roztřepené konečky

Pokud nechcete, aby se vám vlasy začaly masivně lámat, nepodceňujte stříhání rozštěpených konečků. Na vlasy používejte speciální přípravky proti štěpení vlasů. Sérum Lavera Repair & Care pro namáhané vlasy s roztřepenými konečky zaceluje a chrání konečky vlasů a zároveň hydratuje. Poskytuje přirozenou posilující péči jako první pomoc pro suché a namáhané vlasy. Lavera Repair & Care regenerační vlasové sérum vyživuje a hydratuje vlasy pečující silou hodnotného bio avokádového oleje, výtažků z makadamiových oříšků, keratinu a hojivými extrakty z bio růže.

Získejte super lesklé vlasy

Lesklé vlasy rovná se zdravé vlasy, proto si dejte záležet na výběru vhodných vlasových přípravků. Používejte pouze kvalitní šampony a po každém mytí používejte kondicionér, který vlasy uhladí. Výbornou službu vám prokáže krémový šampon CHI Infra, který jemně čistí vlasy i pokožku hlavy, vyrovnává bilanci hydratace, posiluje vlasy a zanechává je hedvábně měkké. Šampon CHI Infra obsahuje keramické částice CHI44, hedvábí, vitamíny, bylinky a výtažky z rostlin. Vlasy jsou hebké, měkké a plné lesku.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.