Zelená káva – zázračný přípravek na hubnutí nebo podvod?

Lidé se snaží vymýšlet a hledat nejrůznější způsoby, díky kterým by se zbavili přebytečných kil. Bohužel v mnoha případech hledají takové způsoby, které jsou nejjednodušší a tedy i naprosto neúčinné. Štíhlý a zdravý člověk nesedí doma na zadku a nepopíjí přitom kávu!

Co přesně je zelená káva?

Zelená káva jsou kávová zrna, která ještě nebyla pražená, díky čemuž je v nich zachován vyšší podíl kyseliny chlorogenové, která je považovaná za skvělého pomocníka při hubnutí a snižování krevního tlaku. Pražením se obsah kyseliny chlorogenové snižuje, takže klasické espresso nebo třeba cappuccino nemají stejný účinek jako extrakt ze zelené kávy. Pokud si dáte extrakt ze zelené kávy v tabletách, je účinek 100 %. Tedy alespoň tak nám to prodejci zelené kávy prezentují. Jaká je ale realita? A existují nějaké věrohodné průzkumy?

Jediný průzkum, který účinky zelené kávy na hubnutí potvrzuje, byl financován společností z Texasu. Ta sledovala pouze své vlastní zájmy a nakonec musela zaplatit nemalou pokutu za klamání spotřebitelů. Společnost například tvrdila, že konzumenti díky extraktu ze zelené kávy dokázali během 22 týdnů bez diety a cvičení zhubnout až 8 kilo, což je cca 10,5 % hmotnosti a cca 16 % tělesného tuku. To zní sice skvěle, ale bohužel se jednalo o podvrh.

Docílíte štíhlejšího pasu nebo peněženky?

zoom Zvětšit

Nevěřte zázračným přípravkům na hubnutí

Konzumací extraktu ze zelené kávy v jakékoliv formě zázračně nezhubnete. O něco chudší bude maximálně vaše peněženka. Díky zelené kávy je možné pozorovat váhový úbytek přibližně 0 až 0,1 % a to pouze u obézních lidí, nikoliv u lidí s pár kily navíc nebo lidí, kteří mají aktivní životní styl. Extrakt ze zelené kávy bývá v určité míře účinný také u lidí s vysokým krevním tlakem, ale opět se jedná o zanedbatelný účinek.

Zelená káva není zázračná, ostatně jako žádný výrobek na hubnutí. Dá se zařadit mezi další přírodní pomocníky při hubnutí, kam patří i klasická černá káva, zelený čaj, ananas nebo voda s citronem, ale nemůžeme od ní očekávat, že díky ní zhubneme a budeme fit. Káva sice může mít na lidské tělo pozitivní účinky (stejně tak i negativní), ale v souvislosti s hubnutím je to nesmysl. Ke štíhlému a zdravému tělu vede jen jedna cesta – správná strava, pohyb a životní pohoda.



Komentáře

Kaja87
mně tedy zelená káva chutná ještě víc než klasikcá a nedám dopustit na tuhle zrnkovou... změna u mě nastala po porodu nějak se mi změnily chutě a mám pocit že mě i více nakopne energií
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?