Články autora Linda Kalašová

  • Jak pomocí psychodiagnostiky poznat sám sebe

    Jak pomocí psychodiagnostiky poznat sám sebe

    V našem životě přicházejí chvíle, které nás nutí zamýšlet se nad tím, jak dobře sami sebe známe. Jedním takovým momentem byla ?karanténa? v souvislosti s opatřeními okolo koronaviru. Některé to přivedlo k další myšlence, že by na sebepoznání měli zapracovat. Ale kde a jak začít? A k čemu je to vůbec dobré?

  • K moři 2020 s úsměvem na tváři navzdory koronaviru

    K moři 2020 s úsměvem na tváři navzdory koronaviru

    Mnozí si nejspíš doteď pamatují neuvážené výroky o tom, že kvůli koronaviru se letos k moři nepodíváme. Později média přišla s tím, že budeme moct jedině do Chorvatska, nebo třeba že na plážích v Řecku nás čekají plexiskla. Z Itálie média udělala masový hrob. Na dovolenou by tam jel jedině šílenec! Jaká je skutečnost?

  • 8 možností jak zlepšit hormonální rovnováhu a tím i náladu na sex

    8 možností jak zlepšit hormonální rovnováhu a tím i náladu na sex

    Narušená hormonální rovnováha je často příčinou velkého počtu zdravotních potíží. Může se projevit přibíráním na váze, nespavostí, špatnou náladou a mnohdy i sníženým sexuálním apetitem. Jak si zajistit, abychom měli hormony v rovnováze? Fungují zdravé tuky, cvičení nebo třeba adaptogeny.

  • Nesmysly o hubnutí v časopisech pro ženy

    Nesmysly o hubnutí v časopisech pro ženy

    Jaké jsou největší a nejčastější lži, kterými nás krmí časopisy pro ženy a známé online portály? Pokusili jsme se některé z nich vybrat a uvést vše na pravou míru, protože po citrónové dietě nás čekají spíše zdravotní problémy než forma do plavek.

  • 5 důvodů, proč jde ženám hubnutí hůř než mužům

    5 důvodů, proč jde ženám hubnutí hůř než mužům

    I když se říká že, my ženy to máme v životě v mnoha směrech složitější než muži – menstruace, těhotenství, mateřství, z mého pohledu ani muži nemají vždy snadný život, zvlášť když žijí s námi. Co se ale týká hubnutí, v jisté výhodě oproti nám přeci jenom jsou. Jak je to možné?

  • Mindfulness a další zbraně proti pandemii, neštěstí a stresu

    Mindfulness a další zbraně proti pandemii, neštěstí a stresu

    Máme kapacitu a výbavu zvládat stres, který nám běžný život přináší, přesto můžeme mít občas pocit, že se nám hroutí svět. Navíc za současné situace je stres ještě umocněn a zoufalství začínají propadat i ti, kteří byli vždycky nad věcí. Jak stresu čelit a nezbláznit se z toho, co se kolem nás se děje?

  • 8 nejčastějších chyb v péči o kudrnaté vlasy

    8 nejčastějších chyb v péči o kudrnaté vlasy

    Jste-li hrdou nositelkou od přírody kudrnatých či vlnitých vlasů, nejspíš budete souhlasit s tím, že na rozdíl od rovných vlasů představuje péče o kudrlinky každodenní výzvu a to zejména v případě jejich definice, lámavosti, suchosti a krepatění. Jak se o vlasy co nejlépe starat, abyste těmto problémům předcházela?

  • Krásná bez chemie a zdravotních rizik

    Krásná bez chemie a zdravotních rizik

    V Česku se to jen hemží odborníky na výživu. Denně vycházejí články o tom, co máme jíst, abychom byli zdraví. Ochotně si platíme fitness trenéry, přitom velmi často opomíjíme další rizikový faktor pro naše zdraví. Používáme ke zkrášlování a péči o tělo přípravky plné chemie! Nejvyšší čas to změnit.

  • Víme, proč máte pořád hlad a nehubnete

    Víme, proč máte pořád hlad a nehubnete

    Pronásleduje vás častý pocit hladu, mnohdy doprovázený kručením v břiše, i když jste před necelou hodinou snědli plný talíř jídla? Existuje několik příčin, které způsobují, že se většinu dne cítíme hladoví a nemůžeme se zbavit myšlenek na jídlo.

  • Chodíte ke kartářce? Karty za vás nerozhodnou

    Chodíte ke kartářce? Karty za vás nerozhodnou

    Vytvořili jsme si svět, ve kterém máme svobodný výběr budoucnosti a mnoho možností. Jenže současně s tím vším zažíváme větší nerozhodnost, strach z neúspěchu a špatné volby. Jaký to má dopad na naše životy?