Články autora Linda Kalašová

  • Ryze české superpotraviny. Levnější a navíc...

    Ryze české superpotraviny. Levnější a navíc...

    Je konzumace superpotravin nutností nebo pouze trend, který nemá význam? Jak vypadají běžně dostupné superpotraviny a má smysl stavět na nich jídelníček?

  • Začínáte ve fitku? Učte se z chyb těch před vámi

    Začínáte ve fitku? Učte se z chyb těch před vámi

    Začátky v posilovně mohou být těžké nejen kvůli dezinformacím, kterých je plný internet. Často jsou na vině i ti, kteří nováčkům doporučují nejmodernější trendy ve cvičení, přitom stará škola často funguje nejlépe. Jakým chybám se vyhnout?

  • A cenu za nejzdravější oříšek získává...

    A cenu za nejzdravější oříšek získává...

    Ořechy patří mezi skvělý zdroj živin, který splňuje parametry zdravé a nutričně bohaté potraviny. Většina ořechů obsahuje zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny a řadu vitamínů a minerálních látek. Vzali jsme si některé druhy oříšků pod drobnohled a zjistili jsme, že všechny jsou zdravé, jen každý trochu jinak.

  • Svaly bez posilovny? Jdete to!

    Svaly bez posilovny? Jdete to!

    Líbí se vám vypracované tělo, ale chození do posilovny vás nebaví? Celkové zdraví a fyzickou zdatnost nemusíte budovat jenom v posilovně. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak si udržet svaly a sílu i bez pravidelné návštěvy fitness centra.

  • Svůdné řasy bez řasenky

    Svůdné řasy bez řasenky

    Dlouhé řasy jsou snem většiny žen, avšak ne každá z nás touží po umělých řasách. Na řadu pak přichází každodenní líčení řasenkou. Jenže co si budeme povídat, stojí to čas, peníze a ne vždy je výsledek uspokojivý. Výrobci proto přišli s dalším řešením – růstovými séry. Jsou v tomto směru účinné nebo jde o vyhozené peníze?

  • 6 tipů, jak si užít cvičení v horkých dnech

    6 tipů, jak si užít cvičení v horkých dnech

    I když se v posledních dnech mírně ochladilo, léto ještě zdaleka nekončí. Pokud trávíte volný čas u vody, dají se vedra v klidu přečkat. Jenže co dělat, pokud vás celodenní lenošení nebaví a raději byste si dali pořádně do těla? Jde cvičit i v tropických vedrech nebo je lepší se na sport v létě úplně vykašlat?

  • Jak na kvalitní spánek během horkého léta

    Jak na kvalitní spánek během horkého léta

    Horké letní noci dokážou pořádně zatočit s kvalitou spánku. Jak se s vedrem v ložnici vypořádat, abyste se během noci nebudili zpocení a ráno bez energie?

  • Vysoký cholesterol může zaskočit i sportovce

    Vysoký cholesterol může zaskočit i sportovce

    Zvýšená hladina cholesterolu se může objevit i u lidí okolo třicítky, a dokonce i u sportovců. Jak je to možné, když se jako hlavní příčina vysokého cholesterolu uvádí nezdravá strava a nedostatečný pohyb? Pomohou k jeho snížení potravinové doplňky či léky? A je zvýšený cholesterol opravdu tak nebezpečný, jak se o něm tvrdí?

  • Snídat, nebo nesnídat? Ne vždy je snídaně nejdůležitějším jídlem dne

    Snídat, nebo nesnídat? Ne vždy je snídaně nejdůležitějším jídlem dne

    O důležitosti snídaně se stále vedou vášnivé diskuze. Jedni tvrdí, že snídaně je základ, druzí ji za nejdůležitější jídlo dne nepovažují.  Dá se s určitostí říct, který z těchto přístupů je prospěšnější pro naše zdraví nebo účinnější při hubnutí?

  • Co se skrývá za přehnaným sebevědomím?

    Co se skrývá za přehnaným sebevědomím?

    Ačkoliv to na první pohled nemusí být patrné, člověk vyzařující přílišným sebevědomím, může mít nečekaně mnoho společného s člověkem, který působí nejistě. Předstíraná sebedůvěra může být totiž jedním ze způsobů, jak zakrýt pochybnosti. Kde končí zdravé sebevědomí, na čem je závislé a jaký to má vliv na náš život?