Články autora Linda Kalašová

  • Hraniční porucha aneb když vás partner miluje a zároveň nenávidí

    Hraniční porucha aneb když vás partner miluje a zároveň nenávidí

    Pro člověka s hraniční poruchou osobnosti je život jako jízda na nekonečné horské dráze. Je divoká, plná adrenalinu a zároveň taky beznadějná, frustrující a bez jasného cíle. Podobné pocity ovšem zažívají i ti, kteří s hraničářem na této horské dráze jedou – ti, kteří s ním žijí.

  • 5 věcí, které lidi nejčastěji odradí po první návštěvě fitness centra

    5 věcí, které lidi nejčastěji odradí po první návštěvě fitness centra

    Výběr posilovny je klíčovým aspektem každého sportovního plánování. Pokud se ve fitness centru nebudete cítit dobře, bude vás to demotivovat od samotného cvičení. Co návštěvníkům fitka vadí ze všeho nejvíc? Zašli jsme se jich zeptat.

  • K získání hypotéky od České spořitelny vám stačí mít 10 procent vlastních peněz

    K získání hypotéky od České spořitelny vám stačí mít 10 procent vlastních peněz

    Ceny nemovitostí jsou rok od roku vyšší a lidé už zkrátka na drahé byty nemají. Tragická situace na trhu s nemovitostmi však hraje ve prospěch hypotéčním úvěrům. Banky je zlevňují. U České spořitelny můžete dokonce získat hypotéku s mírnějšími podmínkami.

  • 6 nejčastějších faktorů, které vám nedovolí hubnout ani nabírat svalovou hmotu

    6 nejčastějších faktorů, které vám nedovolí hubnout ani nabírat svalovou hmotu

    Můžete se stravovat zdravě a dietně, mít dostatek pohybu a přesto mít dlouhodobě problém zbavit se kil navíc či naopak nabrat svaly. Kde je chyba? Regulace tělesné hmotnosti i nabírání svalové hmoty je komplikovaný proces, do kterého zasahují desítky faktorů.

  • Pitný režim je jen byznys. Co na to říkají odborníci?

    Pitný režim je jen byznys. Co na to říkají odborníci?

    Je často až fanatické vyzdvihování nutnosti pít nesmysl, či dokonce dobře promyšlený byznys s balenou vodou? Někteří odborníci tvrdí, že pokud tělo potřebuje vodu, řekne si žízní a více vody je spíše na škodu. Na druhou stranu je potvrzené, že dostatek čisté vody je nezbytný pro správné fungování orgánů, únavě a pomáhá i při hubnutí.

  • Stravujte se i během cestování zdravě a vyváženě

    Stravujte se i během cestování zdravě a vyváženě

    Během léta bývá dodržování režimu náročnější. Horké počasí nás svádí spíše k lenošení u vody než ke zvedání činek v posilovně a pokud cestujeme, přibývá i problém se zdravě najíst. Stravovat se vyváženě na cestách však není nemožné.

  • Nenechte se zničit nešťastnou či neopětovanou láskou

    Nenechte se zničit nešťastnou či neopětovanou láskou

    Léto je obdobím nových lásek a krátkých známostí na dovolených. Naneštěstí mnohé z nich končí nešťastně a člověka to ničí, deptá. Nejsou to ale jen letní vzplanutí, která později vyhasnou. Vztahy nás trápí celoročně. Jak se proti tomu bránit nebo se s tím co nejlépe vypořádat?

  • Správně nastavený trénink posiluje imunitu

    Správně nastavený trénink posiluje imunitu

    Trápí vás často nachlazení a nemoci? Ke zlepšení imunity dochází při změně životosprávy a zásadně ovlivnit svůj imunitní systém můžete sportem. Je ovšem důležité, abyste zvolili vhodnou sportovní aktivitu a trénink měli správně nastavený.

  • Přestaňte věřit lžím o konzumaci sóji

    Přestaňte věřit lžím o konzumaci sóji

    Sóju najdete nejčastěji mezi zdravými potravinami. Podle toho by se dalo usuzovat, že konzumace sóji je zdravá. Jenže někteří odbornici tvrdí, že je to lež a výrobkům ze sóji bychom se měli vyhýbat. V opačném případě nás čekají problémy se štítnou žlázou, neplodnost či dokonce rakovina. Je to pravda?

  • 6 potravin, které nekupovat ve zdravé výživě

    6 potravin, které nekupovat ve zdravé výživě

    V prodejnách zdravé výživy či tzv. zdravých koutcích v hypermarketech by většina z nás čekala kvalitní a nutričně vyvážené potraviny. Často se však na pultech zdravé výživy objevují maskované nezdravé potraviny. Kterým z nich se vyhýbat?