Články autora Linda Kalašová

  • 4 potraviny, které pozitivně ovlivňují naši psychiku

    4 potraviny, které pozitivně ovlivňují naši psychiku

    Může mít jídlo vliv na naši náladu nebo zmírnit stres? Zjistili jsme, jaké potraviny jíst, abyste se cítili dobře po fyzické i psychické stránce.

  • Jednoduché tipy pro zdravý jídelníček

    Jednoduché tipy pro zdravý jídelníček

    Stravování je velice individuální záležitostí, přesto existuje několik základních pravidel, díky kterým můžete dojít k daleko větší fyzické, ale i psychické spokojenosti. Pojďme se na ně podívat.

  • Večerní hlad aneb kdy jíst naposledy před spaním

    Večerní hlad aneb kdy jíst naposledy před spaním

    Máte strach najíst se večer před spaním, protože zaručeně přiberete? V článku vám ve zkratce zodpovíme otázku, jestli je večerní jídlo skutečně příčinou tloustnutí.

  • Prosecco a hubnutí. Jde to dohromady?

    Prosecco a hubnutí. Jde to dohromady?

    Milujete prosecco, ale chcete zhubnout? Jaký vliv má pití alkoholu na hubnutí? Víme, jestli si můžete dát skleničku prosecca denně bez negativních následků na váhu a zdraví.

  • Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

    Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

    Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

  • Obezita není trendy. Je to nemoc!

    Obezita není trendy. Je to nemoc!

    Obezita není cool, trendy, normální a už vůbec není zdravá. Není ani estetický problém. Je to nemoc a může vám zničit život. Jak poznat, že jste obézní? A co s tím dělat?

  • Sex pozitivně ovlivňuje zdraví - víte jak?

    Sex pozitivně ovlivňuje zdraví - víte jak?

    Pravidelná sexuální aktivita prospívá zdraví i duševní pohodě. Jaké zdravotní benefity můžete od milování a sexuálních hrátek očekávat? Neostýchejte se a přečtěte si článek. Zjistíte, že kvalitní sex dokáže mnohdy víc než celá hrst léků.

  • Nejlepší letní osvěžení: Vodní meloun

    Nejlepší letní osvěžení: Vodní meloun

    Jaké jsou benefity konzumace melounu z pohledu zdraví, ale i hubnutí? Vzali jsme si meloun po drobnohled.

  • Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

    Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

    Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

  • Menstruace a bylinky: Zabírají na bolest?

    Menstruace a bylinky: Zabírají na bolest?

    Menstruační cyklus mnohdy provázejí křeče a další nepříjemné příznaky jako pocit nadýmání a zadržování vody, akné, zvýšená chuť k jídlu, úzkost nebo napětí. Jak si s tím šetrně poradit? Zkuste sílu bylinek.