Články autora Linda Kalašová

  • Běháte? Zlepšete svůj výkon stravou

    Běháte? Zlepšete svůj výkon stravou

    Správná výživa umocňuje pozitivní účinky fyzické aktivity. Jak se stravovat před během či obecně fyzickou aktivitou, aby to mělo na výkon co nejlepší vliv a co sníst bezprostředně po výkonu? Má to smysl, i když sportujete spíše rekreačně?

  • Yerba maté pro lepší produktivitu a sportovní výkon

    Yerba maté pro lepší produktivitu a sportovní výkon

    Yerba maté je jihoamerická bylina, která patří mezi jeden z nejzdravějších a nejefektivnějších předsportovních stimulantů. Obsahuje několik stopových minerálů, vitamíny, aminokyseliny a antioxidanty - zkrátka výživová bomba.

  • Čím víc pohybu, tím líp. Pravda, nebo lež?

    Čím víc pohybu, tím líp. Pravda, nebo lež?

    Zdravé jídlo a pravidelný pohyb se doporučuje nejen ke zlepšení fyzické kondice, ale i z hlediska psychické pohody a jako ochrana před nemocemi. Jenže kolik pohybu je tak akorát? Platí, že čím více se hýbeme, tím na tom budeme lépe?

  • K duševnímu zdraví se můžete i projíst

    K duševnímu zdraví se můžete i projíst

    Jak čelit stresu a udržet si pozitivní mysl? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých tipů, díky kterým se dostanete do lepší psychické pohody. V případě, že však dlouhodobě řešíte negativní a úzkostné myšlenky, obraťte se na odborníka.

  • Nehubnete? Pozor na alkohol a večerní obžerství

    Nehubnete? Pozor na alkohol a večerní obžerství

    Snažíte se dostát svému novoročnímu předsevzetí, že zhubnete nebo jste začala pomalu ladit formu na léto, ale nejde to podle plánu? Jedním z důvodu může být večerní obžerství. Jaké jsou nejčastější důvody bránící hubnutí?

  • Obohaťte jídelníček o méně známé bílkoviny

    Obohaťte jídelníček o méně známé bílkoviny

    O bílkovinách se nepřestává mluvit, ať už se to týká diety či sportu a nabírání svalů. K jejich získání se však nemusíte cpát pouze steaky a kuřecím masem. Existují i alternativní a velmi zajímavé zdroje bílkovin. Jaké to jsou?

  • Mlsejte zdravě a nepřiberete

    Mlsejte zdravě a nepřiberete

    Chcete se cítit zdravě, zůstat štíhlá a zároveň se nechcete vzdát mlsání? Naučte se zahánět chutě na sladké dobrotami, které jsou nutričně výživné. Připravili jsme pro vás několik tipů, díky kterým nepřijde vaše snaha o zdravý životní styl nazmar.

  • Sezóna saunování začala! Jakou saunu zvolit?

    Sezóna saunování začala! Jakou saunu zvolit?

    V zimě je sauna častým útočištěm. Umí prohřát celé tělo, zvyšuje imunitu, ulevuje od chronických bolestí, má pozitivní vliv na deprese, úzkost a nabízí skvělou relaxaci. Do které sauny se vydat, abyste se cítili komfortně?

  • Je zdravější sladká, nebo slaná snídaně?

    Je zdravější sladká, nebo slaná snídaně?

    Je snídaně nejdůležitějším jídlem dne? A je zdravější sladká, či slaná varianta? Univerzální odpovědi na žádné z těchto otázek neexistují, a přesto je to celé docela jednoduché.

  • Jaké potraviny zařadit do jídelníčku pro zdravé a krásné vlasy?

    Jaké potraviny zařadit do jídelníčku pro zdravé a krásné vlasy?

    Nedostatek některých látek ve stravě patří mezi nejčastější příčiny vypadávání vlasů a dalších problémů s nimi. Jaké potraviny mohou mít vliv na krásné vlasy?