Články autora Linda Kalašová

  • Má cenu jít cvičit, když jste nemocní?

    Má cenu jít cvičit, když jste nemocní?

    Málokterý sportovní nadšenec při nachlazení či jiné zdravotní komplikaci neřešil dilema, jestli jít za každou cenu cvičit a neporušit svůj cvičební plán nebo zůstat doma pod peřinou. Má sport během nachlazení nějaká pozitiva?

  • Neutrácejte za potraviny s nálepkou dietní

    Neutrácejte za potraviny s nálepkou dietní

    Spousta z nás začala s přípravou na plavkovou sezónu, pro kterou je většinou nezbytná úprava jídelníčku. Pokud si však pod tím představujete drastickou dietu nebo jedení dietních potravin, jste na špatné cestě. Dietní potraviny nikdo z nás nepotřebuje.

  • L-karnitin ani jiné spalovače tuků nefungují. Pravda nebo lež?

    L-karnitin ani jiné spalovače tuků nefungují. Pravda nebo lež?

    Termogenické spalovače tuků jsou při hubnutí jedním z nejoblíbenějších produktů, přestože často je jejich jediným skutečným efektem získání motivace ke cvičení. Vyhazujete peníze za spalovače zbytečně nebo některé z nich fungují?

  • Je alkalická voda opravdu zdravější než obyčejná voda z kohoutku?

    Je alkalická voda opravdu zdravější než obyčejná voda z kohoutku?

    Pití alkalické vody zpomaluje stárnutí, reguluje hladinu pH v těle a dodává mu energii. Dokonce se jí připisují takové zázračné účinky jako například to, že zabraňuje vzniku rakoviny či pomáhá řešit problémy s neplodností. Nejde ale pouze o promyšlený marketing?

  • Fruktóza aneb proč se ovoce nehodí pro sportovce

    Fruktóza aneb proč se ovoce nehodí pro sportovce

    Od malička nám vštěpovali, abychom jedli ovoce, protože je zdravé. S přibývajícími informacemi a odborníky na výživu se pohled na konzumaci ovoce plného cukru mění. Ovoce bychom měli jíst střídmě a fruktóze jako takové se vyhýbat velkým obloukem. Proč?

  • Vyjděte ze své komfortní zóny a jděte si zacvičit i během menstruace

    Vyjděte ze své komfortní zóny a jděte si zacvičit i během menstruace

    Během menstruace dochází k zavodňování těla, časté jsou křeče v podbřišku, bolesti zad, svalů a kloubů. Většina žen se cítí nepříjemně a na sport nemá v tomto období ani pomyšlení. Ve skutečnosti však mohou některé druhy sportů při bolestivé menstruaci pomoct.

  • Přestaňte se vymlouvat na zadržování vody v těle

    Přestaňte se vymlouvat na zadržování vody v těle

    Zadržování vody patří mezi jeden z nejčastějších argumentů, který člověk používá, když se snaží zhubnout, ale nejde mu to tak, jak by si představoval. Co skutečně ovlivňuje zadržování vody v těle a jak se nadbytečné vody zbavit?

  • Věříte v magické účinky proteinu? A co o něm vlastně doopravdy víte?

    Věříte v magické účinky proteinu? A co o něm vlastně doopravdy víte?

    Proteinový koktejl patří mezi nejoblíbenější doplněk stravy ve fitness komunitě. Někteří si bez něj nedokážou představit den a věří tomu, že právě díky proteinu v podobě koktejlu po tréninku jim narostou svaly a dosáhnou vrcholné formy.

  • Vyměňte léky na nespavost za cvičení jógy

    Vyměňte léky na nespavost za cvičení jógy

    Může pravidelné cvičení jógy pomoct při nespavosti, chronických bolestech a dalších zdravotních problémech, které nás během života provázejí? Zeptali jsme se na názor zakladatelky center Domu Jógy a autorky knihy o józe pro seniory Věry Vojtěchové.

  • 5 důvodů, proč bychom měli spát nazí

    5 důvodů, proč bychom měli spát nazí

    Pokud si chcete spánek užít a vyždímat z něj maximum, odložte své svršky. Podle odborníků na zdravý spánek je nahota přesně to, co člověk potřebuje k tomu, aby se vyspal dorůžova a byl plný energie. Spaní bez pyžama je zkrátka zdravé a navíc prospívá vztahům.