Články autora Linda Kalašová

  • Víte, proč přibíráte? Nejspíš se mýlíte

    Víte, proč přibíráte? Nejspíš se mýlíte

    Odhalte skrytý důvod neúspěšného hubnutí. Může se za ním skrývat málo čerstvých potravin v jídelníčku, nadmíra cukru, nekvalitní spánek či málo spánku, stres nebo třeba detoxikační kúry, které ve skutečnosti nefungují.

  • Home office z gauče? Odnesou to záda

    Home office z gauče? Odnesou to záda

    Práce z domu má svá pro i proti. Pokud zvládáte time management, ušetří home office spoustu času, který byste strávili cestováním do práce. Na druhou stranu méně pohybu má dopad na naši fyzickou schránku i psychiku.

  • Marný boj s výživovými mýty nekončí

    Marný boj s výživovými mýty nekončí

    Ke zdravému stravování vede strastiplná cesta. Alespoň to tak podle všech těch rozporuplných informací kolem vypadá. Kolik jídel za den je vlastně správně? Zhubnu bez toho, abych si vše zapisoval do kalorických tabulek? Podle čeho se řídit?

  • 5 kontroverzních diet, které hýbou světem

    5 kontroverzních diet, které hýbou světem

    Při honu za štíhlým tělem jsou mnozí ochotni zkusit takřka cokoliv. Existují například diety, které můžou být do jisté míry účinné, ale pro tělo nejsou zdravé. Některé z nich jsou dokonce nebezpečné. Podívejme se společně na nejčastější kontroverzní diety, nad kterými odborníci kroutí nevěřícně hlavou.

  • Překonat chuť na sladké zvládnete i vy

    Překonat chuť na sladké zvládnete i vy

    S příchodem chladného podzimu se u některých z nás zvyšuje chuť na sladké. Pokud se jedná o přirozené sacharidy a navíc příjem vyvažujete pohybem, není důvod si sladké jídlo odpírat. Jedná-li se však o sladkosti plné jednoduchých cukrů, jde spíše o zlozvyk než jídlo. Jak nezvladatelnou chuť na sladké překonat?

  • Nadváha jako nový trend? Ne, v žádném případě

    Nadváha jako nový trend? Ne, v žádném případě

    Proč bychom neměli podléhat módním vlnám, které tvrdí, že mít nadváhu je v pořádku? Je obezita epidemií? Víte, jak funguje organismus mladého obézního člověka? Obezita například urychluje stárnutí, snižuje očekávanou délku života a zvyšuje riziko předčasné smrti.

  • Je veganství zdravé a můžete být jako vegan špičkový sportovec?

    Je veganství zdravé a můžete být jako vegan špičkový sportovec?

    Správná výživa umocňuje pozitivní účinky fyzické aktivity. Dokáže dodat energii, pomáhá s regenerací a přispívá i ke snížení biologického věku a podílu tuku v těle. Ale platí to i o čistě rostlinné stravě? Jaký vliv má veganské stravování na zdraví a fyzický výkon?

  • Ženy a muži komunikují jinak

    Ženy a muži komunikují jinak

    Špatná komunikace rozbíjí vztahy, a to bez ohledu na pohlaví. V případě komunikace mezi ženou a mužem však často nastávají problémy především kvůli tomu, že každý z nich komunikuje jinak. Jsme jinak nastaveni, ne vždy si rozumíme, proto je třeba se komunikaci učit. A nemanipulovat!

  • Kolo pro život? Snad. Pro dokonalé zdraví však nikoliv

    Kolo pro život? Snad. Pro dokonalé zdraví však nikoliv

    Během koronaviru oprášila velká část populace jízdní kola. Není to však pouze virus, který nejen českou populaci motivuje nasednout na jízdní kolo, stále populárnější elektrokolo či dokonce trenažer. Pokud taky zvažujete přesedlat na kolo, přečtěte si, jaké má cyklistika výhody i nevýhody.

  • Kávou proti obezitě i stresu

    Kávou proti obezitě i stresu

    Je pití kávy zdravé nebo se máme přemíře kofeinu vyhýbat? Podle mnohých studií a odborníků je káva zdraví prospěšná, navíc díky obsahu kofeinu dokáže příjemně povzbudit a dokonce působí i proti stresu. Kolik kávy denně pít, abychom z toho vytěžili maximum?