Články autora Linda Kalašová

  • Proč jíst obiloviny a jaké jsou ty nejlepší?

    Proč jíst obiloviny a jaké jsou ty nejlepší?

    Musím se přiznat, že než jsem se začala podrobně zajímat o správnou výživu umocňující pozitivní účinky fyzické aktivity, (pseudo)obiloviny se v mém jídelníčku vyskytovaly minimálně. Dnes mě mrzí, že jsem se tolik let ochuzovala o tak báječnou potravinu. Neudělejte stejnou chybu jako já a zařaďte pseudoobiloviny do svého jídelníčku co nejdříve.

  • Perfektní make-up jednou provždy

    Perfektní make-up jednou provždy

    Jak poznáte, že jste našla ten správný make-up? Jednoduše. Když se podíváte do zrcadla, nevidíte nic jiného než dokonalou pleť. Jenže jak si z toho nepřeberného množství výrobků vybrat ten správný? A musíte za make-up utratit tisíce nebo stačí levnější přípravky?

  • Zelená káva – zázračný přípravek na hubnutí nebo podvod?

    Zelená káva – zázračný přípravek na hubnutí nebo podvod?

    Lidé se snaží vymýšlet a hledat nejrůznější způsoby, díky kterým by se zbavili přebytečných kil. Bohužel v mnoha případech hledají takové způsoby, které jsou nejjednodušší a tedy i naprosto neúčinné. Štíhlý a zdravý člověk nesedí doma na zadku a nepopíjí přitom kávu!

  • Pravda o hubnutí a citronech

    Pravda o hubnutí a citronech

    O zázračných účincích citronů se dovídáme v každém druhém článku o hubnutí. České i zahraniční celebrity doporučují pít ráno na lačno teplou vodu s citronovou šťávou. Tvrdí, že je to skvělá detoxikace, jsou po tomto kyselém nápoji stále štíhlí a fit. Pravda nebo lež?

  • Malé královny krásy aneb parodie na dospělé ženy

    Malé královny krásy aneb parodie na dospělé ženy

    Výrazný make-up, falešné vlasy, uměle opálená pokožka, luxusní šaty – vizáž jako panenka, ve skutečnosti se však jedná o živé bytosti. Kdo z vás někdy viděl známou reality show Malé královny krásy, bude okamžitě vědět, o co se jedná. Ostatní čtěte, ovšem na vlastní riziko.

  • Raw strava aneb život bez sporáku

    Raw strava aneb život bez sporáku

    Takřka celosvětovým hitem se stalo raw stravování – tedy jídlo bez tepelné úpravy a chemických přísad. Je tento typ stravování z dlouhodobého hlediska zdraví prospěšný? Co vše živá strava obnáší? Jaká jsou úskalí či rizika?

  • Chemický peeling vás zbaví akné i vrásek

    Chemický peeling vás zbaví akné i vrásek

    Chemický peeling představuje účinný a téměř bezbolestný způsob, jak se zbavit pigmentových skvrn, akné a dokonce i vrásek. Pokud se na chemický peeling chystáte, svěřte se ale raději do rukou lékaře, nikoliv kosmetičky.

  • Proč podceňujeme důležitost vlákniny?

    Proč podceňujeme důležitost vlákniny?

    I když není vláknina cizí slovo – slyšel ho snad každý – přesto většina z nás konzumuje tuto významnou složku potravy v nedostatečném množství. Kolik vlákniny bychom měli denně přijmout a z čeho převážně čerpat? A proč se tím vlastně zabývat?

  • Nechcete být jenom štíhlá? Chcete svaly?

    Nechcete být jenom štíhlá? Chcete svaly?

    Většina článků pro ženy se točí kolem hubnutí, jenže co když je vašim cílem získat štíhlou postavu s hezkým svalovým tonusem či dokonce nějaké to kilo nabrat – ideálně s minimálním množstvím tuku? Jaké jsou nejčastější chyby při nabírání svalové hmoty?

  • 5 tipů jak nastartovat změnu ve stravě i tréninku

    5 tipů jak nastartovat změnu ve stravě i tréninku

    Změnili jste svůj životní styl, začalo vás bavit cvičení a o stravu se zajímáte jako nikdy předtím, přesto však nemůžete dosáhnout vytoužených cílů? Nevzdávejte se. Zkuste se zaměřit na krátkodobé cíle a vyzkoušejte některé z tipů, které jsme pro vás dali dohromady.